Äsken lenkillä päästiin ihailemaan pikkuisen kärpän puuhia. Kalle bongasi pienen eläimen rakennusmaalta, itse luulin ruskeaa eläintä pikkuiseksi oravaksi ja olin jatkamassa matkaa. Kalle kuitenkin väitti, ettei se mikään orava ollut ja kun eläin pomppi uudelleen esiin, tunnistin eläimen kärpäksi. Katselimme pientä kaunista kärppää vartin verran sen puuhaillessa omiaan, pomppiessaan rakennustyömaalla ja pakoillessaan naakkaparvea. Kärppä oli todella utelias otus, se tarkkaili meitä useaan otteeseen eikä lähtenyt karkuun/piiloon, vaikka välimatkaa meillä oli vain muutama metri.

Ohikulkeneet ihmiset eivät nähneet kärppää ja katsoivat meitä kummissaan. Pyöräilijöitä kärppä säikähti, mutta loikki takaisin viihdyttämään meitä ja taituroimaan putkipinojen päälle. Lilla huvitti itseään kaivelemalla kuoppia, mutta Leevi bongasi kärpän, kun osoitin sitä. Leevin mielestä kärpän seuraaminen oli mielenkiintoista, se seisoi vieressäni kärpän loikkimista katsellen. Kun kärppä sai tarpeekseen meistä, se loikki kauemmas työmaalle ja me jatkoimme matkaa.

Olisi pitänyt olla kamera mukana kuvaamassa suloisen ja ketterän pikkupedon puuhia. Pistän tähän kuitenkin yhden netistä löytämäni kuvan. Myös täällä on mielestäni hieno kuva, turhan iso vaan blogiin laitettavaksi.

hranostaj.jpg