Eilen vietettiin rauhallinen päivä ja koiratkin ottivat päivän levon kannalta. Koirat nukkuivat oikeastaan koko päivän eivätkä innostuneet nujuamaan sisällä edes toistensa kanssa. Muutaman kerran käytiin koirien kanssa yhdessä pellolla ja koirat saivat juosta ylimääräisiä höyryjä pihalle. Koirien mielestä kaikkein kivointa oli juosta mutakentällä, Leevikin innostui spurttailemaan Lillaan karkuun oikein kunnolla. Kummankin jälkeen lenkin jälkeen mutaiset koirat pääsivät pesulle ja Lilla oli pienestä koostaa huolimatta paljon siistimmässä kunnossa kuin Leevi. Leevin jokaista kynttä koristi suuri mutakokkare ja varpaat harittivat eri suuntiin, kun muta ja sora olivat liisteröityneet anturoiden väliin. Lilla sen sijaan oli suhteellinen puhdas ja siellä täällä turkissa oli yksittäisiä, kuivuneita mutapisaroita. Lilla oli suihkun ja kuivauksen aikana nätisti. Suihkussa Lilla pyrki hieman ovea kohti, mutta kuivauksessa se seisoskeli kiltisti.

Tämä aamu alkoi makkararuudulla Lillan kanssa. Kun annoin ruudun vanhentua ja leikin sillä aikaa Lillan kanssa, Lilla hoksasi jossain vaiheessa ihanien nappuloiden tuoksun ja lähti nappularuutua kohti. Kielsin Lillaa, pyysin tytön luokseni ja hetken päästä vein pennun ruudulle. Lilla työskenteli taas hienosti, ajattelin toistaa makkararuutua vielä muutamia kertoja, että Lilla varmasti saa jutun juonesta kiinni ennen kuin vaikeutetaan hommaa. Treenailtiin jälleen maahanmenoja ja irti-käskyä sekä taisteltiin rievusta.

Aamupäivällä lähdettiin eläinkauppaan ostamaan uusia kynsisaksia ja herkkuja sekä viihde- ja elektroniikkakauppaan ostamaan radiopuhelimia. Eläinkaupan ulkona Lillaa tuli tervehtimään irlanninsusikoiranpentu, jota Lilla tapansa mukaan arasteli. Kaupan sisällä Lilla sai puuhailla ilman muita koiria ja herkkulaarit vetivät tyttöä taas puoleensa. Eläinkauppareissu oli todella kannattava, saatiin 5 €:lla 17 kappaletta siankorvia! Korvat olivat alennuksessa muutenkin ja kun lootan pohjalle jäi muutamia (7kpl) korvia, laittoi myyjä ne meille kaupanpäälle. Myöhemmin päivällä Lillan syödessä pihalla siankorvaa, napsin siltä kynnet poikki. Lilla ei välittänyt yhtään, tosin ollaan harjoiteltu tassujen ja kynsien lääppimistä ilman kynsisaksia.

Eläinkaupan jälkeen kävimme vielä suuressa elektroniikkakaupassa Lillan kanssa. Kummatkin kaupat sijaitsevat isojen parkkipaikkojen ja ruokakauppojen yhteydessä, joten meteliä, autoja, ostoskärryjä, ihmisiä ja muita mielenkiintoisia juttua kyllä riitti. Lilla tepasteli kuin vanha tekijä, eikä edes ostoskärryjen räminä ollut tytöstä arveluttavaa. Elektroniikkakaupassa oli lapsia erilaisissa simulaattoripeleissä ja sekä lapset että koneet (stereot ja lukemattomat tv:t ym mukaan lukien) pitivät kiitettävästi meteliä. Hakemamme walkie talkiet olivat loppu, joten Lilla pääsee tutustumaan paikkaan toistekin. Kotiinpäin menimme rauhallisempaa reittiä pitkin, mutta Lilla pääsi ylittämään suuren autotien ylittävän korkean sillan. En tiedä tajusiko Lilla edes menevänsä jossain uudessa ja oudossa paikassa, niin huolettomasti pentu taapersi eteenpäin.

Kun pääsimme kotiin, isäni tuli pian asentamaan koiraporttia paikalleen. Porasta ja vasarasta sitä meteliä vasta lähtikin. Ennen kuin porttia alettiin poraamaan, menin Lillan kanssa makkariin ja syötin Titiäiselle siankorvaa. Ensimmäinen poran jyrähdys ihmetytti Lillaa, mutta reaktio ei ollut pelokas vaan enneminkin utelias. Loppujen lopuksi meteli ei enää Lillaa kiinnostanut. Leevi ei mitään metakoita pelkääkään, sen mielestä on tosi mielenkiintoista tutustua raksamiehien työvälineisiin ja työntekoon. Kun vieraat olivat lähteneet, annoin Lilla ruoan keittiöön ja suljin portin. Lilla jäi siis yksin, mutta sillä oli kyllä näköyhteys Leeviin ja Kalleen. Silti piti vinkua tapahtunutta epäoikeudenmukaisuutta, mutta pian tyttö nukahti.

Illalla kävimme vielä puistossa peuhaamassa, Lillan mielestä oli tosi kiva kiipeillä ruohikolla makaavien omistajien päällä ja makoilla kainalossa. Leevistä puuha oli lähinnä tylsää. Menimme istuskelemaan koirapuiston liepeille, jossa oli paljon nuoria, suurikokoisia ja äänekkäitä koiria. En usko, että Lilla kummemmin näki koiria, mutta kuuli kyllä koirien möykkäämisen. Lilla suhtautuu jo välinpitämättömästi vaimeaan haukkuun ja yksittäisiin haukahduksiin, mutta kovaääninen, pitkäaikainen sekä aggressiivisempi haukku saa pienen tytön hakemaan turvaa.

Lilla on kasvanut huimasti, paino hipoo jo viittä kiloa ja säkäkorkeuskin on 30 sentin hujakoilla (olen aivan varma, että mulla on sattunut joku mittausvirhe!). En ymmärrä mikä jätti täällä oikein kasvaa, tuohan on vasta päivää vaille 11-viikkoinen. Ihana pentu tuo kummiskin on, haluaisin tuon pennun tuoksun ja pehmoisen turkin tunnun talteen, kohtahan se on jo aikuinen. Ja edelleen, Leevin verrattuna tuo on vielä niin kauhea kilttikin. Muuten, lisäsin Lillan Pillangó-siskon blogin blogilistaan. Tuo ruotsinkielisyys vain huvittaa minua, pääkohdat saan sieltä esiin..."Utgångsposition":in merkitys ei oikein auennut, meinaako se perusasentoa vai aivan jotain muuta?  Kauheasti he tuntuvat treenailevan, meillä mennään vielä ihan leikin varjolla ja ilman kiireitä. Tosin näin heilläkin varmaan on, mutta kuten blogistanikin huomaa muut jutut ovat vielä pennun kanssa etusijalla.