Tänään on satanut aivan koko päivän. Aamulla lähdin koirien kanssa pihalle ja käytin taas hyväkseni katujen autioitumisen. Leevi pääsi juoksemaan ylimääräiset energiansa heti aamulla Lillan jahdatessa riemuissaan juoksentelevaa isoveljeänsä. Kumpikaan koira ei välittänyt sateesta tippaakaan ja Lillakin osaa jo seistä nätisti kuivatessa.

Keskipäivällä sade vain yltyi, mutta lähdimme Tillin ja koirakaverin kanssa metsälenkille. Lilla oli aivan innoissaan metsässä juoksentelusta, mutta Manteli ei juurikaan sateesta välittänyt, väisteli lammikoita eikä halunnut leikkiä Lillan kanssa. Manteli varmaan saa kohta jotain traumoja meidän kanssa lenkkeilystä, kun reippaan mudin leikit ovat sheltin mielestä liian rajuja ja joka kerta se tapaa jonkun muunkin järkytyksen aiheen. Ensimmäisellä tapaamiskerralla rullaluistelijat saivat pienen mantelin sydämen hyppäämään kurkkuun ja tällä kertaa inha sade kasteli nuoren koiran kokonaan. Lilla oli lenkin lopuksi aivan märkä ja turkki nyörittyy kastuessaan ylöspäin ikään kuin piikeiksi, joten tuo näyttää ihan mustalta siililtä.  Tytöt pääsivät autoon kuivattelemaan ja pian kumpikin tyttö oli jo untenmailla. Mantelin piti tosin kuivata turkkia omatoimisesti pyörimällä pitkin takapenkkiä, Lilla tyytyi minun suorittamaan kuivaukseen ja kävi sitten viereeni nukkumaan.

Päivä meni pitkälti lepäillessä, Lilla puuhaili välillä omiaan, nujusi Leevin kanssa ja palasi jälleen untenmaille. Itse nukuin parin tunnin päikkärit Lillan kanssa, koska koko päivän kestänyt päänsärky ei hellittänyt millään. Lisäksi Lilla huvitti itseään suurta lainahäkkiä tutkimalla ja lepäilemässä siellä. Minulla oli rivistö märkiä kenkiä sekä ulkoiluhousut ja -takit märkinä, joten jouduin turvautumaan sateenvarjoon pysyäkseni kuivana illan pidemmällä lenkillä. Koirat saivat taas juosta vapaana ja kummatkin tuntuivat nauttivan sydämensä kyllyydestä viileällä ilmalla leikkimisestä.

Lilla on alkanut puuhailemaan aamuyöllä omiaan. Usein herään johonkin epämääräisen ääneen ja jollakin koiran pedillä on kasa tavaraa: leluja, kenkiä ja muita irtotavaroita. Tänä yönä Titskä oli taiteillut kengästäni pohjallisen pois ja nikerrellyt muita tavaroita. Tästä lähtien koirat saavat nukkua keittiössä ja makkarissa, koiraportin sulkiessa Lilla pois olkkarista ja eteisestä hamstraamasta tavaraa. Kun suljen portin tai makkarin oven käydessäni takaisin nukkumaan, Lillakin tulee kuitenkin kiltisti jatkamaan uniaan. Harmittaa vaan estää Leevin vaeltelu öisin, se kun tykkää eniten nukkua olkkarin pedillä.