Taisi Lilla tuoda pohjoisesta mukanaan oman lemmikin. Aamupäivällä Lillaa rapsutellessani huomasin Lillan turkissa, kaulan kohdalla, pienen muhkuran ja ajatuksissa kävivät nopeasti sekä punkki ja rupi, mutta punkkihan tuo oli. Punertava ja pieni kuvotus. Äkkiä vaan punkinpoisto-operaatioon: punkkipihtien, puhdistusaineen ja paperin esiin kaivaminen, sitten pentu syliin ja uudelleen punkki hollille. Pari kertaa piti pientä punkkia koittaa saada pihtien lenkkiin, mutta loppujen lopuksi punkki irtosi vaivattomasti ja Lilla oli nätisti paikallaan koko operaation ajan eikä välittänyt edes viileän puhdistusaineen valumisesta iholle.

Vähän ajan päästä lähdimme pihalle ja Lilla jäi matkan varrella kieriskelemään pientareelle. En kiinnittänyt asiaan suurempaa huomiota, jatkoimme vaan matkaa reippaasti. Kun Lilla saavutti meidät, sen kaula ja oikea lapa oli jonkin ihanan suklaisen ruskean aineen peitossa... Leevi katsoo aina tarkasti, että varmasti kierii puhtaalla nurmella tai lumessa ja Lillakin on nuohonnut korkeintaan jäniksen tai linnun kakassa, joten ei tullut mieleenikään että Lilla kieriskelisi rehellisessä paskassa. Reitti piti vähän suunnitella sen mukaan, ettei Lillaa tarvinnut laittaa remmiin ja tien ylityksen ajaksi laitoin hihnan Lillan vyötärön ympäri. Hetken tyttö ihmetteli remmin uutta paikkaa, mutta antoi remmin olla rauhassa kiellosta.

Kotona Lilla pääsi suorinta reittiä pesulle, koska se vielä kipaisi kurapassin kautta kotipihassa. Suihkua Lilla väisteli tapansa mukaan. Shampoo on onneksi laimennettavaa mallia, joten litku leviää turkkiin helposti. Kaadoin shampoon pyykkipallosta Lillan niskaan ja lavoille Lillan pysytellessä nätisti paikoillaan. Huuhtelun aikana pentu rimpuili ja koitti pomppia, mutta kun pidin tytön määrätietoisen tiukasti paikallaan, Lilla tajusi nopeasti asian pointin ja pysyi paikoillaan. Huuhtelu olikin loppujen lopuksi nopeasti ja helposti hoidettu. Oikein yllätyin kuinka nätisti Lilla pysytteli aloillaan ja antoi minun hinkata ja huudella likaisen turkin tuoksuvan (toivottavasti tuoksu ei innosta Lillaa kieriskelmään uudelleen) puhtaaksi. Sitten vaan vettä valuva pentu parin pyyhkeen sisälle ja kuivaamaan. Lilla on helppo kuivata, koska se mahtuu syliin ja pysyy sylissä nätisti. Itsekään ei tarvitse kyykkiä vaan voi mennä istumaan.

Koirat olivat tänään pariin otteeseen muutaman tunnin yksin eikä mitään vollotusta taaskaan kuulunut. Kävin ostamassa uuden Haltin ulkoilupuvun, siinä on aivan ihana musta-harmaa takki ja mustat housut. Tuon oikea hinta hipoo kolmeasataa euroa, mutta remonttialen takia sain takin alle satasella. Kerrankin voi olla ulkona sateessa ja metsässä kastumatta vaikka maailman tappiin asti. Tälle viikolle on jo luvattu ukkosta ja sadetta, joten voi olla että pääsen testaamaan sitä lähipäivinä. Huomenna tosin ukkonen saisi väistyä ainakin treenien ajaksi, koska kentällä on muistaakseni säävaraus.

Syksyä ajatellen pitäisi hankkia myös saappaat ja Lillalle heijastinpanta, huomioliivit ja/tai vilkkuva panta. Nykyisistä saappaista menee vesi saman tien läpi ja illat ovat niin pimeitä, ettei Lillaa enää pimeimmillä reiteillä kunnolla näe. Leevi on kätevän värinen, musta selkä näkyy hangessa ja vaaleat kyljet ja maha näkyvät pimeässäkin. Lilla taas kärsii saman tien auringonpaisteesta ja katoaa näkyvistä pimeissä illoissa... Nyt lähden murehtimaan näitä suuria murheita pihalle, toivottavasti Lilla ei bongaa uutta herkullista kakkakasaa.