Viime päivä ollaan kärsitty kunnon helteestä. Kun ei ole autokaan käytössä, ei päästä kunnon metsiin ja viileisiin metsälampiin uimaan. Aamuun ja iltaan sijoittuvat meidän pidemmät lenkit, päivällä täällä ei oikein pääse mihinkään varjoon lenkkeilemään. Treenitkin ollaan jätetty pois; Leevi jaksaa kyllä keskittyä, mutta kun palkkana on lentävä narupallo, saa kotiin raahata kuumissaan läähättävän koiran. Lilla ei sen sijaan jaksa oikein edes keskittyä, joten en viitsi väkipakolla treenata ja tehdä asiasta tylsää. Mieluummin pidetään taukoa ja treenataan innolla sitten, kun viileämmät ilmat taas palaavat.

Tänään käytiin jälleen eläinkaupassa. Siellä oli tarjous Lillan ruoasta, joten käytiin vähän hamstraamassa säkkejä kaappiin. Lillalle piti myös ostaa oma kong, mutta kun ruokiin kolmekymppiä ja ostettiin Leeville pari shampoopulloa, saavat koirat vielä jakaa tuon vanhan lelun. Olen jo varmaan puoli vuotta miettinyt uuden shampoon ostamista ja kun alennus-/poistokorissa oli shampoo kutinaan ja iho-ongelmiin, kyselin myyjältä vähän lisäinfoa. Hän oli kuulemma omilla koirillaan käyttänyt kyseistä shampoota, shampoo on ihan asiallinen ja hyvä tuote (sisältää luonnonöljyjä eikö keinotekoisia tai ärsyttäviä ainesosia), mutta joku vastaava merkki korvaa tuon, joten se oli poistotuotteena. Itse olen aina ihan vainoharhainen kaikkia koirien alennustuotteita kohtaan, joten myyjien pitää aina vakuutella minut, ennen kuin ostan uusia tuotteita alennuskoreista.

Leevi pääsi pyykättäväksi, sehän melkein kiljui riemusta, kun huomasi minun käskevän sen pesulle... Toinen laahusti pää alhaalla suihkuun ja pyrki ovea kohti, kun avasin hanan. Kun käskin Leevin takaisin suihkun alle, se seisoi loppu ajan ihan nätisti ja meni sinne minne käskin. Vaikka Leevi vihaakin pesemistä, on se helppo pestä, koska se tietää, että mun kanssa on turha alkaa temppuilemaan, jos sieltä suihkusta mielii joskus päästä poiskin. Shampoo tuoksui sitrukselle ja se oli helppo levittää. Olen vainoharhainen myös huuhtelun kanssa ja käyn koiran moneen kertaan läpi, ettei shampoota jää mihinkään.

Kuivaaminen onkin Leevin mielestä kivempi juttu, vaikka se osaa omasta mielestään kuivata itse itsensä parhaiten. Lillasta se ei välittänyt pätkääkään kuivatessaan itseään sohviin, sänkyyn ja koirien peteihin.
Lilla katseli Leeviä kummissaan ja ilmeisesti ihmetteli onko Leevi menettänyt viimeisetkin järjen hippunsa. Kun Leevi oli hieman rauhoittunut, kuivasin sitä vielä ja harjasin karvat kuosiin. Turkki kiilsi aivan älyttömästi ja tuntui paljon raikkaammalta kuin muilla shampoilla. Lisäksi se tunkkainen märän koiran haju puuttui lähes kokonaan, yleensä kämppä haisee ihan kamalalta Leevin peseminen jälkeen.

Lilla muuten jaksaa jo pidätellä tosi hienosti, sitä ei tarvitse jokaisten unien tai ruoka-annoksen jälkeen kuskata ulos. Samoin se pidättelee yksinollessaan hyvin. Se on ollut päivittäin muutamia tunteja yksin (Leevin kanssa) eikä papereille ole tullut kertaakaan mitään vaikka sillä on ollut ruokakippo ja muuta syömistä. Kiljumistakaan Leevin kanssa yksinollessa ei enää kuulu. Lisäksi tuo Lillan rauhallisuus jaksaa aina vain ihmetyttää minua... Nyt helteillä koirat ovat viettäneet suurimman osan päivästä sisällä ja silti tuo on rauhallinen. Se ei rieku, ei pureksi luvattomia tavaroita tai tee muitakaan riiviömäisiä pentujen juttuja. Se puuhailee välillä omiaan ja käy takaisin nukkumaan, kun mitään ihmeellistä ei tapahdu (tänään se paini ruskean teddykarvaisen kankaan kanssa, sillä on selkeästi Piccaa ikävä ;) ). Muistan, kun olin veljen dopperia hoitamassa sen ollessa ihan pentu ja se kyllä keksi luvatonta tekemistä jatkuvasti. Kreuzin kanssa kivointa oli olla ulkona ja tulla sisälle vasta väsähtäneen pennun kanssa. Samoin Leevi oli kauhea riekkupelle, jos se ei päässyt purkamaan energiaa. Onneksi kummatkin pojat ovat aikuistuneet ja viisastuneet!

Huomenna Lillalla on jännä päivä, se pääsee heti aamusta junamatkalle Helsinkiin. Kun päästään takaisin Lahteen, Lilla saa hurmata erään mudeista kiinnostuneen sheltti-ihmisen. Toivottavasti se ei liian kiltisti käyttäydy! Tasan viikon päästä alkavat tokotreenit ja mahdollisesti meillä on nyt autokin käytössä jälkitreeneihin. Pitää tehdä soittokierros ja kysellä vapaita paikkoja.