Koitan pikaisesti päivittää viime aikojen kuulumiset, jos jaksaisin taas tämän jälkeen vähän useammin kirjoitella. Viime kirjoituksen jälkeen ollaan käyty ainakin kolmissa treeneissä ja Ninnin ja Minnan kanssa lenkillä.

Viime viikon tiistaina oltiin Löytyllä treenaamassa sateessa Kallen ryhmässä seuraamista, luoksetuloa, noutoa eteenmenoa ja paikalla oloa. Lopuksi harjoiteltiin ihan pikkuisia hyppyjä muutaman kerran. Lilla toimi sateessa hyvin, luoksetulossa meinasi iskeä paniikki ja tämän jälkeen treenaillaankin luoksetuloa vain Terhin ryhmässä ja kotimaisemissa.

Viime viikon perjantaina oltiin Terhin treeneissä Helsingissä. Sieltä saatiin läksyksi käsimerkkien häivyttämistä ja harjoiteltiin eteenistumista. Lilla pääsi toisenkin kerran kentälle ja harjoittelimme vain luoksetuloa. Lilla hätääntyy jäädessään vieraan ihmisen luo, joten Terhi jäi pitämään Lillaa ja rauhoitti kitisevän pennun määrätietoisesti. Kun Terhi näytti käsimerkin, kutsuin Lillaa. Leevillä on samaa vikaa: ihmiset on kivoja ja käskyn alle voi jäädä paikalleen rauhassa, mutta kun pitää jäädä remmissä paikalleen mamman kävellessä pois, tuleekin hätä ja itku. Kentältä lähdimme leikkien ja juuri kun Lilla kantoi patukkaa hienosti, Kiusa-mudi juoksi härkkimään Lillaa.

Treenin jälkeen käytiin lenkillä. Lilla leikki Kiusan kanssa jahtausleikkiä ja tytöt näyttivän tulevan ihan hyvin toimeen. Heti kun pysähdyttiin pellolle, huomasin, että tyttöjen tunteet alkoivat kuumenemaan ja Kiusalla paloi päreet Lilla-pentuun, joka ei antanut periksi senttiäkään. Karjaisu ei tehonnut tappeleviin tyttöihin, joten kiskaisin Kiusan perskarvoista perkeleiden saatteleman pois Lillan kimpusta. Samalla Kiusa kävi käteeni kiinni, jolloin multa meinasi puolestaan palaa päreet. Kaikki oli hetkessä ohi, viskasin Kiusan kauemmas ja kutsuin Lillan mukaani iloisella äänellä. Tämän jälkeen Marjo ja Kiusa lähtivät ja Lilla jäi leikkimään Murun ja Tiukun kanssa. Koirat leikkivät onnessaan vesipasseissa, hiekkakasoissa ja "hökkelikylässä", jossa oli pressuista tehtyjä labyrintin pätkiä huonekaluineen.

Sunnuntaina Lilla pääsi lenkille Pican, Tiukun ja Poppaliina-silkkiterrierin kanssa. Käytiin Sorvasella ja koirat pääsivät juoksentelemaan metsässä ja polskimaan vedessä. Minnan kanssa käveltiin vielä Pikku-Veskussa ennen kuin bussi tuli keräämään Minnan ja Pican kotiin. Piccasiinin blogissa lenkistä olikin jo juttua.

Tämän viikon tiistaina oltiin taas Löytyllä treenaamassa tokoa. Porukkaa kentällä oli aivan hirveästi ja meille sattunut ohjaaja vietti jokaisen koirakon luona paljon aikaa. Yhteisliikkeitä ei tehty ollenkaan, joten treenit etenivät todella hitaasti. Kun treenien alkamisesta oli kulunut 45minuuttia, pääsimme vihdoin tekemään jotain. Otimme vain pienen seuraamispätkän ja siinä oli meidän treeni, koska kieltäydyimme luoksetulon harjoittelusta. Aila ja Kaptah olivat jonon viimeisiä ja muu kenttä oli tyhjentynyt, kun kouluttaja vihdoin pääsi Kaphin luo. Treenien jälkeen kävimme vielä pikaisesti metsän puolella, että pennut saivat leikkiä.

Tänään meillä oli hakutreenit Sipurassa (päästiin treeneihin Ailan kyydillä), jossa meni kolme-neljä tuntia. Lillan sai etsiä muistaakseni neljä tai viisi maalimiestä, joiden luona oli istuttava ennen kuin namit tulivat naaman suuhun. Jokaiselta maalimieheltä kävin Lillan hakemassa itse pois. Lilla oli touhusta aivan innoissaan ja ponkaisi metsään niin kovaa kuin kintuista lähti. Eli treeni meni kaiken kaikkiaan hyvin. Treenien jälkeen lähdimme metsälenkille. Mukaan tuli sekalainen joukko koiria: neljä samanikäistä pentua (amstaffi, kelpien, mudi ja perunkarvaton), kaksi isoa aikuisia urosta, yksi malinarttu sekä tietenkin kuria ylläpitävä Fox-vanhus. Lilla oli hieman hämillään joka puolella juoksevista koirista, mutta innostui itsekin leikkimään muiden kanssa.