Tonni rikki! Hirveästi ihmisiä tätäkin blogia käy lukemassa, noin kolmekymmentä per päivä. Vähän useammin saisitte kommentteja jättää ;) Kivaa vaihtelua lukea kommentteja ja vastailla niihin.

Taas menivät treenit sivu suun. Ninnillä on agikisat ja Aililla, Kaptahin omistajalla, leiri, joten en päässyt treeneihin. Onneksi perjantaina päästään Terhin vetämiin treeneihin Helsinkiin ja viikonloppu menee myös koiratapahtumien merkeissä.

Kun ei treeneihin päästy, lähdettiin metsästämään kakkapusseja. Jokaisesta telineestä olivat pussit loppuneet, mutta reissu oli muuten kyllä hyvinkin kannattava. Nähtiin monta koirakkoa eli ohitusharjoituksia Lillalle, eipä tuo ihmeemmin muista koirista välitä. Matkalla nähtiin myös novascotiannoutajan pentu, jota Lilla halusi mennä moikkaamaan. Pennut moikkasivatkin pikaisesti Leevin hermoillessa kauempana, mutta tollerin omistaja halusi jatkaa matkaansa ennen kuin pennuille oli mitään leikkiä kehkeytynyt... Paluumatkalla löydettiin ojasta frisbee, joka lähti mukaan koirien frisbeeksi ja meidän roskakatoksesta löytyi vielä ehjät ja siistit puutarhatuolit, jotka pääsevät suihkun kautta parvekkeelle.

Aamupäivällä käytiin kaupungilla ja pihalla lähtömme kesti tavallista pidempään. Vähän ajan päästä alkoi kuulumaan Lillan huutoa, tyttö haukkui ja ulvoi sisällä. Pitää ottaa vähän takapakkia ja jäädä kytikselle oven taakse kuuntelemaan onko tuo huutaminen sääntö vai poikkeus. Tähän mennessä olen ollut luulossa, että Lilla on Leevin kanssa hiljaa.

Osa Lillan masufinneistä, joista viimeksi kerroin, oli aamulla muuttunut punertavaksi ruviksi. Ilmeisesti finnit olivat puhjenneet joko itsekseen, osuessaan johonkin tai Lillan pestessä itseään. Masukarvoituksen alla piileskelevät näpyt olivat ehjiä, mutta keskellä mahaa, karvattomalla alueella olleet olivat puhjenneet.

Syksy ja talvi muuten lähestyvät kovaa vauhtia, kohta saadaan liukastella pudonneilla lehdillä ja kahlata loskassa. Maa on aamulla jäisen huurteen peitossa, ulkona tuoksuu jo välillä talvi ja illat ovat todella pimeitä. Jos sisällä ei iltaisin ole valoja, hyvä kun eteensä näkee. Lisäksi motskarin kyydissä alkaa tulla jo todella kylmä, varsinkin jos  illalla erehtyy lähtemään ajelemaan. Toivottavasti talvi tulee yhdessä yössä, että Lilla pääsee ihmettelemään lumista maisemaa aamulenkillä.