Leevi pääsi tänään hierojan käsittelyyn, koska Leevi on projektikoirana Tampereen urheiluhierojakoulun koirahierontaa opiskelevalla  Riitta Hallikaisella. Kummatkin koirat olivat innoissaan vieraasta, mutta rauhoittuvat pian lepäilemään. Me kävimme Riitan kanssa läpi Leevin perustietoja ja muita hierontaan liittyviä asioita.

Riitta kävi ensin Leevin päällisin puolin läpi, katsellen ja kopeloiden koiraa joka puolelta. Leevi seisoskeli rauhassa ja antoi tutkia itseään todella hyvin. Mitään suurempia jumeja tai kipukohtia tässä vaiheessa ei vielä löytynyt, Leevi lipeksi hieman takapäätä tutkiessa ja lavat olivat hieman jumissa. Varsinaista hierontaa varten pyysin Leeviä käymään kyljelleen matolle ja potilas pysyikin siinä hyvin koko hieronnan ajan. Riitta kävi ensin Leevin vasemman puolen läpi ja varsinkin takapäätä hieroessa Leevin suu kävi koko ajan, eli siellä oli jokin kipeä kohta. Oikealla puolella lapa oli sen sijaan kipuileva kohta.

Leevin liikkumista tarkastellessa Riitan mielestä Leevi kantoi itsensä hyvin, mutta takajalkojen liikkeet olivat hieman ahtaat. Hieroja huomasi myös Leevin oleman hieman toispuoleinen eli oikea puoli kehittyneempi kuin vasen puoli. Oli jännä huomata kuinka paljon terveeltä vaikuttavassa koirassa voi olla "vikoja". Itsekin olin huomannut Leevissä tietynlaista jäykkyyttä ja toispuoleisuutta, mutta oli hyvä saada kokeneemman ihmisen mielipide ja tarkennusta kipukohtien sijaintiin. Hieronnan jälkeen on helpompi ottaa mm. treeneissä huomioon havaitut kipukohdat ja jumiutuneet paikat. Hieronnat jatkuvat myös säännöllisesti, joten pääsen seuraamaan tilanteen kehittymistä.

Hieronnan jälkeen Leevi on ollut aivan poikki ja pötköttänyt sikeästi untenmailla liki koko päivän. Leevi on myös nukkunut lattialla kyljellään huomattavasti enemmän kuin ennen. Aikaisemmin Leevi lepäili mieluusti pehmeillä pedeillä ja lähinnä torkkui, eikä yleensä nukkunut sikeästi edes pidempien lenkkien jälkeen. En tiedä oliko hieronta vain rentouttava vai avasiko se joitain kipukohtia ja Leevin on nyt helpompi olla. Innolla odotan seuraavaa hierontakertaa ja jään seurailemaan tämänpäiväisen hieronnan mahdollisia vaikutuksia.