Puoli vuotta meni pikkuisilla tänään rikki ja aika on kyllä mennyt ihan liian nopeasti! Punnitsin ja mittasin Lillan säkäkorkeuden tänään tuloksin 10 kg ja 44cm, eli aika iso tyttö tuo on.

Pieni ja kaunis nuorukaiseni
CIMG1968.jpg?t=1192601533

Seisotuskuva
CIMG1959.jpg?t=1192601819

Tällainen Lilla oli puoli vuotta sitten, eli ihan positiivista kehitystä on tapahtunut.

Kiitokset kuvista menevät Jonnalle, joka kävi lauantaina Lahdessa asti meitä katsomassa. Picca ja Lilla pääsivät kisailemaan ja juoksemaan rallia vanhan raviradan kupeeseen. Lillalla oli kolmen kilon ylivoima veljeensä, joten Lillan taklaukset olivat kohtuullisen tehokkaita. Myös Mano-mudi oli mukana, mutta sitä ei kuolaiset pennut kiinnostaneet. Vaikka Titiäisellä virtaa riitti leikkimiseen, Lilla jaksoi hyvin keskittyä myös poseeraamiseen. Jonnalta emme saaneet murskatuomiota pennun turmelemisesta, päinvastoin, palaute Lillasta oli oikein positiivista.

Sunnuntaina Lilla pääsi mätsäriin, matkalla Hollolasta Jokimaalle Lilla kuolasi paljon ja oksensi Ninnin viltille. Itselläni ei riittänyt rohkeus ilmoittaa pentua kehään, mutta Tiuku pyörähti kehässä asti ja Lilla sai uuden kokemuksen varastoon. Lilla tepasteli reippaasti liukkaalla lattialla sisähallissa ihmis- ja koiratungoksessa häntä pystyssä. Parkkeerasimme itsemme portaiden juureen ja Lilla löysi hyvän tähystyspaikan rappusilta, pylly ylemmällä rapulla ja tassut alemmalla. Jossain vaiheessa Lilla kömpi syliini lepäämään, kun alkoi touhu kyllästyttää. Ulkona ravihevoset olivat Lillasta ihan huippujuttu, ohijuoksevia hevosia se olisi voinut katsella vaikka kuinka kauan.

Eilen käytiin koirien kanssa metsälenkillä Sietakalla. Vaikka ajelimme aika paljonkin, Lilla ei juuri kuolannut, saati oksentanut. En tiedä viekö Leevin läsnäolo ajatukset muualle vai miksi kuolaamista ja oksentelua ei esiintynyt. Muutenkin tuo Lillan autopahoinvointi on aika epäjohdonmukaista, pitää yrittää keksiä edes joitain yhtäläisyyksiä. Metsässä hurjia ralleja eilen ei saatu aikaan, koska koirat olivat käyneet aamulla jo tunnin lenkillä purkamassa enimmät energiat. Alkulenkistä koirat kyllä painelivat peräkkäin, mutta rannassa ne keskittyivät omiin huveihinsa; Leevi vahtasi ylväänä rinteessä ja Lilla puuhasi käpyjen kanssa. Kaverini kotona koirat kohteliaasti tutkivat kaikki paikat perusteellisesti, imuroivat kitusiinsa lattioilta löytyneet herkut, olivat rapsutettavina ja leikkivät keskenään. Loppuajan koirat lähinnä lepäilivät, kyllä niillä sentään jonkulaiset käytöstavat on.

Tänään meillä on hallitreenit Lillan kanssa, toivottavasti tällä kertaa joku suvaitsee edes tulla avaamaan ovet, vaikka muita koirakkoja treenaamaan ei tulisikaan. Pitäisi vähän etukäteen miettiä mitä siellä treenataan, siellä kun ei koulutusohjaajaa ole.