Eilen oltiin taas LKK:n treeneissä Löytyllä. Ilma oli jälleen ankea ja ilmassa pörräsi ahnaita verenimijöitä, mutta Lillan turkki suojasi tytön hyvin sekä sadekuuroilta että ötököiden pistoksilta. Ennen treenejä kävimme Tiukun ja Ninnin kanssa metsässä lyhyellä lenkillä. Koirat olivat vapaana ja samoin poikkitieltä tullut haukkuva espanjanvesikoira. Koira haukkui ilmeisesti epävarmuuttaan, koska sitä ei kuitenkaan kiinnostanut tehdä lähempää tuttavuutta unkarilaisten kaunottarien kanssa, vaikka koira omistajineen jatkoi matkaansa meidän perässä. Tiukua ei perro kiinnostanut, Lilla sen sijaan olisi välillä halunnut mennä moikaamaan uutta tuttavuutta. Lilla totteli kuitenkin hyvin eikä mennyt toisen koiran luo.

Kentällä oli taas todella paljon porukkaa, mutta onneksi ohjaajiakin oli jopa viisi! Meidän ryhmässä oli noin kymmenen koirakkoa. Treenaaminen aloitettiin seuraamisella yksi kerrallaan ja Lillan kanssa seuraaminen meni ihan hyvin. Pätkä oli lyhyt, sisälsi yhden pysähdyksen ja kaksi täyskäännöstä, Lilla seurasi käännöksissäkin reippaasti ja tiiviisti.

Seuraavaksi otettiin luoksetulo ja seuraamispätkä, mutta kun sanoin etten osallistu luoksetuloon, en päässyt myöskään tekemään seuraamispätkää. Tämän jälkeen otettiin jälleen seuraamista. Tällä kertaa viisi koirakkoa suoritti liikkeen kerralla ja harjoituksen tarkoituksena oli opetella seisomista. Lillan kanssa ollaan onneksi tuosta seisomista jo hieman harjoiteltu, joten tämäkin juttu sujui ihan hyvin kunhan pysähdyin namin kanssa Lillan viereen.

Seisomisharjoituksen jälkeen muodostimme ympyrän ja harjoiteltiin seuraamista muiden koirakkojen välistä pujotellen. Lilla ei välittänyt muista koirakoista ja seurasi reippaasti namin perässä... Kun muut pujottelivat, Lilla oli käskyn alla perusasennossa ja piti tosi hyvin kontaktia. Palkka tuli usein ja eri käsistä.

Viimeisenä kunnon liikkeenä teimme jälleen seuraamista! Asetuimme kahdeksi riviksi, parit vastakkain. Kummaltakin puolelta lähti samanaikaisesti koirakko liikkeelle ja kohdatessa piti pysähtyä (koira perusasentoon). Lillan pylly putosi samantien nätisti maahan, välittämättä toisen koiran venkoiluista. Tämän jälkeen kouluttaja kyseli mitä haluamme läksyksi ja mitä tehdään seuraavaksi. Kuten kunnon rivitottiksessa konsanaan, kukaan ei puhunut mitään ja kouluttaja tivasi kahta kauheammin. Itse en ymmärtänyt mikä järki on ilmoittaa joka kerta vaihtuvalle ohjaajalle läksy, jota muidenkin pitää harjoitella. Fiksumpaa olisi ollut pyytää kaikkia harjoittelemaan ongelmakohtia tai opettelemaan uusia juttuja.

Tällä viikolla meillä ei muita treenejä olekaan, sekä hakutreenit että muditreenit jäävät väliin. Ensi viikolla onkin taas kolmet treenit, joista yhdet hallissa sekä mätsäri jokimaalla. Tänään Tiuku-neiti tulee taas Lahteen sulostuttamaan päiväämme.