Nyt on sitten ensimmäinen näyttelykokemus takana! Heti aamusta loikattiin Lillan kanssa bussiin ja matkattiin Löytylle mätsäriin. Oltiin sen verran ajoissa paikalla, että ennen ilmoittautumista ehdittiin tehdä metsälenkki. Ilmoittautumisessa meidät laitettiin pieniin koiriin, silloin ei vielä muita pieniä ollut ilmoittautunut.

Ennen meidän kehän alkua oli lähes kaksi tuntia aikaa, mutta aika meni yllättävän nopeasti pumikasvattajan (luullakseni Rihmarullan Niina) kanssa jutellessa ja kehiä seuratessa. Pariksemme kehään saimme nuoren tytön cairninsa kanssa. Lilla esiintyi omasta mielestäni mallikelpoisesti, ravasi ja seisoi nätisti sekä antoi tutkia itsensä ongelmitta. Tuomari kehui Lillan turkkia ja saimme punaisen nauhan!

Ennen pienten punaisten kehää oli taas pitkä pätkä odottelua, koska pieniä oli ilmoittautunut loppujen lopuksi suuri määrä. Onneksi ilma oli aivan mahtava, koko ajan paistoi aurinko pilvettömältä taivaalta ja paikalla oli paljon mukavan puheliaita koiraihmisiä. Pienten punaisten kehä oli vähän liiankin täynnä ja Lilla peitsasi, kun vauhti oli matelevaa. Kun hitaimmat siirtyivät tieltä, Lillakin pääsi ravaamaan ja esiintyi nätisti tungoksesta huolimatta. Itse olin vakuuttunut, ettei meitä oteta neljän parhaan joukkoon, joten ehdin jo hermoilla kunnolla, kun koiria vaan tippuu ja tippuu ja minä yritin keskittyä Lillan seisottamiseen. Tuomari juoksutti meitä vielä kerran ympäri, tiputti muutaman ja sijoitti meidät neljänneksi! Lilla sai palkinnoksi ruusukkeen, pokaalin ja herkkuja.

Eli ihan hyvin meni ensimmäiseksi kerraksi! Sain vähän itseluottamusta seuraaviinkin koitoksiin, katselin jo seuraavia mätsäreitä mihin voitaisiin Lillan kanssa ilmoittautua. Sitten pitääkin alkaa kiikaroida ihan virallisia näyttelyitä.